Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κέικ πορτοκάλι


 Υλικά:

1 ποτήρι του νερού μαργαρίνη (1 βιτάμ)
2 ποτήρια ζάχαρη
5 αυγά
1 ποτήρι γάλα
3 ½ ποτήρια νερού αλεύρι (1 φαρίνα που φουσκώνει)
1 μπέικιν (αν δεν χρησιμοποιήσουμε φαρίνα)
1 βανίλια
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)


Εκτέλεση:

Σ’ ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά και τη βανίλια.

Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών.

Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν. 

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και μετά δυναμώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ. 

Εάν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραλείπουμε το μπέικιν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 – 40 λεπτά εάν χρησιμοποιήσουμε ταψί, ή για 45 -50 λεπτά εάν χρησιμοποιήσουμε φόρμα του κέικ.


Μικρά μυστικά:
·         Αντί για κακάο μπορούμε να βάλουμε 5 κουταλιές της σούπας τρούφα
·         Μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα και να κάνουμε το κέικ μας δίχρωμο
·         Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε με ξηρούς καρπούς (χονδροκομμένα καρύδια, ασπρισμένα αμύγδαλα, ανάλατα φιστίκια Αιγίνης)

·         Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα έτσι ώστε να μην κολλήσει το κέικ μας στο ταψί




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου