Υλικά:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι νερό
1 κουτ. γλυκού
αλάτι
1 μπέικιν
Αλεύρι όσο
πάρει (η ζύμη να πλάθεται)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σ’ ένα
μπωλ όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το
αλεύρι με προσοχή για να μπορούμε να ελέγχουμε πόσο σφιχτή θα γίνει η ζύμη μας.
Είναι έτοιμο όταν μπορούμε να πλάσουμε τα κουλουράκια μας.
Σ’ ένα ταψί
στρώνουμε λαδόκολλα, πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μικρά μπαστουνάκια ή πολύ
μικρές πλουξουδίτσες και τα τοποθετούμε με τη σειρά.
Δε χρειάζεται
να αφήνουμε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, δε φουσκώνουν πολύ.
Ψήνουμε σε
φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C για 20 λεπτά το πολύ.
Μικρά μυστικά:
- Μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη μας σε
2 ή 3 μέρη και να κάνουμε κουλουράκια με διάφορες γεύσεις (τυρί, καρότο,
ελιά)
- Η βασική συνταγή είναι νηστίσιμη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου