Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αλμυρά κουλουράκια


Υλικά:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 μπέικιν
Αλεύρι όσο πάρει (η ζύμη να πλάθεται)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σ’ ένα μπωλ όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε με το χέρι.

Ρίχνουμε το αλεύρι με προσοχή για να μπορούμε να ελέγχουμε πόσο σφιχτή θα γίνει η ζύμη μας. 


Είναι έτοιμο όταν μπορούμε να πλάσουμε τα κουλουράκια μας.

Σ’ ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μικρά μπαστουνάκια ή πολύ μικρές πλουξουδίτσες και τα τοποθετούμε με τη σειρά.

Δε χρειάζεται να αφήνουμε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, δε φουσκώνουν πολύ.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C για 20 λεπτά το πολύ.

Μικρά μυστικά:
  • Μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη μας σε 2 ή 3 μέρη και να κάνουμε κουλουράκια με διάφορες γεύσεις (τυρί, καρότο, ελιά)
  • Η βασική συνταγή είναι νηστίσιμη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου