Από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό,
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
"Chef’s Club of Greece"
4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασσέ
1 κούπα τσαγιού νερό 4 κούπες γάλα πλήρες
½ κούπα ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Βανίλια
Μαρμελάδα ροδιού για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με
το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη
10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη
φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου