Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παντεσπάνι

Υλικά:
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν
3 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. 

Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν. 

Όταν το μίγμα μας είναι ομοιογενές προσθέτουμε το νερό.

Σ’ ένα ταψάκι 28άρι στρώνουμε λαδόκολλα για να ξεκολλήσει εύκολα το παντεσπάνι μας, χωρίς να σπάσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 - 30 λεπτά.

Μικρά μυστικά:
·         Μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές κακάο για να κάνουμε το παντεσπάνι μας σκούρο
·         Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή οποιοδήποτε λικέρ για να δώσουμε άρωμα και γεύση
·         Για να το κόψουμε σε φέτες, χαράζουμε γύρω γύρω με μυτερό μαχαίρι και μετά παίρνουμε χοντρή κλωστή και την περνάμε με προσοχή από το «κανάλι» που σχηματίσαμε με το μαχαίρι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου