Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά:

3 κιλά πορτοκάλια
3 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
1 κουταλάκι του γλυκού ξινό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από τη φλούδα. 
Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με του ζουμάκι που βγάζουν.

Προσθέτουμε 2 φλυτζανάκια του καφέ νερό και βράζουμε το φρούτο μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά. 
Ανακατεύουμε συχνά και αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.


Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά.
Μετά από άλλα 20 λεπτά βρασίματος, αρχίζουμε να τσεκάρουμε εάν η μαρμελάδα μας έχει «δέσει».

Περίπου 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξινό και τη γλυκόζη.
Αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα μας μέχρι να κρυώσει καλά η μαρμελάδα.

Αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα που έχουμε καθαρίσει καλά από πριν και φροντίζουμε να είναι απόλυτα στεγνά.

Μικρά μυστικά:
·         Φανταστική μαρμελάδα με κομματάκια φρούτου για το πρωινό
·         Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για επικάλυψη γλυκών, στολισμό σε τούρτες, ή απλά να τη φάμε με γιαούρτι
·         Δεν αφήνουμε πολλά υγρά για να μη μας μουχλιάσει. Στο τέλος, πρέπει να θυμίζει γλυκό του κουταλιού













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου