Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ινδοκάρυδο

Υλικά:

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μαργαρίνη (βιτάμ)
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ½ ποτήρι ινδοκάρυδο
2 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού σόδα



Για το σιρόπι:
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Σ’ ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.

Φροντίζουμε να είναι το γάλα μας χλιαρό, στο οποίο προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε
καλά και το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε πάνω από το μπωλ, επειδή με τη σόδα το γάλα θα φουσκώσει και θα χυθεί.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μας με το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.

Στο τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και δουλεύουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30άρι ή 25 Χ 34 cm και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C για 30 – 35 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό μας και σιροπιάζουμε με κουτάλι για να πάει το σιρόπι μας παντού. Το σιρόπι είναι τόσο, όσο να νοτίσει το γλυκό.

Το γλυκό ζεστό, το σιρόπι κρύο.

Από πάνω, ρίχνουμε ινδοκάρυδο για να καλύψουμε την επιφάνεια και να φαίνεται σα «χιονισμένο».

Μικρά μυστικά:
·         Από τα πιο αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα γλυκά των παιδικών μου χρόνων
·         Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στο σερβίρισμα, μπορούμε να κόψουμε τα κομμάτια σε σχήμα ρόμβου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου