1 σγουρή σαλάτα
μαρούλι
2 – 3 φρέσκα
κρεμμυδάκια
Άνηθος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξύδι ή λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και
πλένουμε καλά τα φύλλα του μαρουλιού, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Τα
ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στη σαλατιέρα μας.
Προσθέτουμε
αλάτι, λάδι και ξύδι ή λεμόνι. Ανακατεύουμε
καλά και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά:
·
Εναλλακτικά,
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινο μαρούλι, ή άλλα είδη μαρουλιού ανάλογα με
τα γούστα μας. Εδώ, προτιμούμε ότι είναι Ελληνικό
·
Μπορούμε
να προσθέσουμε ραπανάκια κόκκινα, αγγούρι, καλαμπόκι
·
Μπορούμε
να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή της σαλάτας ως βάση για τονοσαλάτα
·
Προτιμούμε
ξύδι από σταφύλι που είναι πιο αρωματικό και χυμό από λεμόνι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου