Υλικά:
5 – 6 ώριμες
ντομάτες
2 - 3 φρέσκα
κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
2 πράσινες
πιπεριές
2 κόκκινες
πιπεριές
1 μελιτζάνα
½ ματσάκι μαϊντανός
1 κουταλάκι
γλυκού ξερό βασιλικό
Αλάτι – πιπέρι
1 κουταλάκι
γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι
γλυκού κουρκουμάς
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ φλυτζάνι
τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις
ντομάτες, τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μέτρια
κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές,
όλα ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε την
τριμμένη ντομάτα, πιπέρι, την πάπρικα, το βασιλικό, τον κουρκουμά τη ζάχαρη και
βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Πριν σωθούν
τελείως τα υγρά της ντομάτας, προσθέτουμε το αλάτι.
Έχουμε μια
υπέροχη σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι.
Μικρά μυστικά:
·
Η συνταγή
είναι αφιερωμένη στη γλυκιά φίλη Νόρα και στην παρέα της για το τραπέζι της Μεγάλης
Τετάρτης!
·
Μπορούμε
να προσθέσουμε φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
·
Με
καλή διάθεση μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να προσθέσουμε διάφορα λαχανικά
της αρεσκείας μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου