Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μεθυσμένα

Υλικά:
1 ποτήρι ρετσίνα
1 ποτήρι σπορέλαιο
3 ½ ποτήρια αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν
Λουκούμια ή μαρμελάδα με ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:
Βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπωλ τη ρετσίνα, το λάδι, τη βανίλια και το μισό αλεύρι. 

Ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν και
ζυμώνουμε.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Η ζύμη μας να μην είναι σφιχτή. 
Αφήνουμε για 5 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο. 
Χρησιμοποιούμε μία κουπ με μεγάλη διάμετρο (περίπου 10 – 11 εκατοστά) και κόβουμε σε στρόγγυλο σχήμα το ζυμάρι μας. 
Βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό κομμάτι λουκούμι, σκεπάζουμε και πατάμε γύρω – γύρω να κλείσουμε τη ζύμη.

Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας και αραδιάζουμε με τη σειρά τα μεθυσμένα.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C για 15 έως 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μας στην άκρη μέχρι να είναι χλιαρά τα μεθυσμένα.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Μικρά μυστικά:
·         Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και να παραλείψουμε το μπέικιν
·         Εάν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα, προσέχουμε να μην είναι πολύ ρευστή
·         Τα μεθυσμένα στις φωτογραφίες είναι με γέμιση μαρμελάδας από ρόδι και καρυδόψυχα








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου