Σταμναγκάθι
Σπανάκι baby
Αντίδια
3 φρέσκα
κρεμμυδάκια
Άνηθος
1 φλυτζανάκι
του καφέ καρυδόψυχα
1 φλυτζανάκι
του καφέ ρόδι
Κρουτόν (προαιρετικά)
2 κουταλιές
σούπας μηλόξυδο ή χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε την
ποσότητα από κάθε χορταρικό, ανάλογα με το γούστο μας.
Καθαρίζουμε,
πλένουμε καλά και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι τα χόρτα μας.
Τα
βάζουμε σε μεγάλο μπωλ σερβιρίσματος και τα ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε,
πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
Τα προσθέτουμε κι αυτά
στα χόρτα μας μέσα στο μπωλ.
Ρίχνουμε αλάτι.
Προσθέτουμε το
μηλόξυδο και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος
διακοσμούμε με το κρουτόν, τα καρύδια και το ρόδι, και προσθέτουμε λίγο
ελαιόλαδο.
Μικρά μυστικά:
·
Ιδανική
επιλογή για να συνοδέψουμε ψητό κρέας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου