1 ποτήρι του
νερού μαργαρίνη (1 βιτάμ)
2 ποτήρια
ζάχαρη
5 αυγά
1 ποτήρι γάλα
3 ½ ποτήρια
νερού αλεύρι (1 φαρίνα που φουσκώνει)
1 μπέικιν (αν
δεν χρησιμοποιήσουμε φαρίνα)
1 βανίλια
3 κουταλιές
σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Σ’ ένα βαθύ
μπωλ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια
προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά και τη βανίλια.
Όταν γίνουν ένα
ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε
σε χαμηλή ταχύτητα και μετά δυναμώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ. Στο τέλος
προσθέτουμε το κακάο.
προσθέτουμε το κακάο.
Εάν
χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραλείπουμε το μπέικιν.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 – 35 λεπτά εάν χρησιμοποιήσουμε
ταψί, ή για 45 -50 λεπτά εάν χρησιμοποιήσουμε φόρμα του κέικ.
Μικρά μυστικά:
·
Αντί
για κακάο μπορούμε να βάλουμε 5 κουταλιές της σούπας τρούφα
·
Μπορούμε
να χωρίσουμε το μείγμα και να κάνουμε το κέικ μας δίχρωμο
·
Μπορούμε
να αυτοσχεδιάσουμε με ξηρούς καρπούς (χονδροκομμένα καρύδια, ασπρισμένα
αμύγδαλα, ανάλατα φιστίκια Αιγίνης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου