Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

9 + 2 μαγειρικά σκεύη για να κάνεις τη ζωή σου εύκολη στην κουζίνα! (μέρος 1ο)

Είτε είσαι εργαζόμενη, είτε νέα νοικοκυρά, είτε περνάς τον περισσότερο χρόνο της ημέρας στην κουζίνα σου, ΠΑΝΤΑ υπάρχουν νέα!! 

Ποια είναι αυτά; Εξελίσσεται η τεχνολογία, νέα πιο εύχρηστα υλικά παρουσιάζονται για να κάνουν τη ζωή μας εύκολη, αλλάζουν οι ανάγκες μας, ή γινόμαστε πιο απαιτητικές!!

Οπότε, μια καλά εξοπλισμένη κουζίνα, σε βοηθά να μαγειρεύεις πιο εύκολα, εξοικονομείς χρόνο, η διαδικασία του μαγειρέματος γίνεται παιχνίδι και η παρουσίαση των πιάτων σου, θυμίζει επαγγελματία Chef!!

Ακόμα αναρωτιέσαι:
Πώς πρέπει να οργανώσω καλύτερα την κουζίνα μου;
Τι σκεύη πρέπει να έχω;
Δεν έχω ιδέα από μαγειρική, πώς θα μαγειρεύω υγιεινά;
Οι μικροσυσκευές μου, τι να κάνω μ’ αυτές τις μικρές μάγισσες;

Εάν αγαπάς το μαγείρεμα και εάν θέλεις να τρως υγιεινά και γευστικά, εδώ θα βρεις απαντήσεις και λύσεις!!

Το μυστικό δεν είναι μόνο στα απαραίτητα σκεύη και εργαλεία της κουζίνας, αλλά κυρίως στην ποιότητά τους!

Φυσικά, δε χρειάζεται να τα προμηθευτείς όλα μαζί, αλλά να ιεραρχήσεις τις ανάγκες σου, ανάλογα με το τι συνηθίζεις να μαγειρεύεις, ή ανάλογα με το είδος των φαγητών ή των γλυκών που θέλεις να βάλεις στο καθημερινό σου μενού!

Πάντα υπάρχουν οικονομικές λύσεις για ποιοτικά σκεύη, ειδικά τώρα που είναι περίοδος εκπτώσεων!! 

Επίσης, το να τρέφεται κανείς υγιεινά είναι επιλογή και δεν  κοστίζει. Έτσι κι αλλιώς, η ποικιλία των υλικών στα σημερινά σουπερμάρκετ επιτρέπει στον καθένα μας να έχει πάρα πολλές εναλλακτικές. Είναι γνωστό ότι τα ΑΒ Βασιλόπουλος  διαθέτουν ατελείωτες επιλογές με προϊόντα μικρών παραγωγών και ιδιαίτερες γεύσεις gourmet.

Ακόμα, αν σκεφτείς ότι υπάρχουν πολλές απλές και γρήγορες συνταγές, που ισοδυναμούν με το χρόνο που κάνει η παραγγελία σου να φτάσει από το fast food μέχρι το σπίτι, το μαγείρεμα είναι μια διασκεδαστική επιλογή και λειτουργεί αγχολυτικά!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις τα κατάλληλα σκεύη μαγειρικής για να ετοιμάσεις ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

Πάμε να δούμε τι χρειάζεσαι στην κουζίνα σου.

1.Κατσαρόλες, Γάστρες & Χύτρες

Χωρίς αυτές δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!
Δύο είναι οι βασικές διαστάσεις που πρέπει να έχουμε στο ντουλάπι μας. Μία είναι η κατσαρόλα με χωρητικότητα από 4 λίτρα και πάνω, την οποία χρησιμοποιούμε για να βράσουμε  σούπες, μακαρόνια, λαχανικά, κτλ.
Μια άλλη βολική διάσταση είναι η κατσαρόλα με χωρητικότητα 2 λίτρα περίπου και τη χρησιμοποιούμε για να κάνουμε σάλτσες, να βράσουμε αυγά ή να ζεστάνουμε φαγητό. 

Η γάστρα είναι απαραίτητη! Εάν θέλουμε τέλειο γευστικό αποτέλεσμα στα ψητά μας, μία γάστρα είναι το καταλληλότερο σκεύος!
Το ψήσιμο του φαγητού θέλει χρόνο και υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!
Διαλέγουμε το κατάλληλο μέγεθος ανάλογα με τις συνηθισμένες ανάγκες μας και ανάλογα με τα άτομα της οικογένειάς μας.

Η χύτρα βολεύει κυρίως τις νοικοκυρές που διαθέτουν περιορισμένο χρόνο, αλλά θέλουν καλομαγειρεμένα φαγητά στον ελάχιστο δυνατό χρόνο!
Υπάρχουν χύτρες σε διάφορα μεγέθη και υλικά κατασκευής. 

Όλα αυτά τα σκεύη βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία υλικών, όπως inox, μαντεμένιες, αντικολλητικές. Διαλέγουμε το είδος που ταιριάζει στην κουζίνα μας ανάλογα με τη συμβατότητα, δηλαδή εάν τα μάτια της κουζίνας είναι επαγωγικά, κεραμικές εστίες ή υγραερίου.

2. Τηγάνια & Φριτέζες

Προτιμάμε τηγάνια σε διαστάσεις παρόμοιες με αυτές της κατσαρόλας, ένα μικρό  και ένα μεγάλο.
Καλό είναι να έχουμε κι ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι για να το χρησιμοποιούμε για μακαρονάδες και ριζότο.
Για τα τηγάνια ισχύει ότι και για τις κατσαρόλες, όσον αφορά το υλικό κατασκευής τους.

Η φριτέζα είναι ένα μαγικό σκεύος όταν θέλουμε να τηγανίσουμε μεγάλες ποσότητες! Εάν η οικογένεια είναι μεγάλη ή φιλοξενούμε συχνά παρέα, καλό είναι να διαθέτουμε μία!

3. Μπολ Προετοιμασίας & Μπολ Κατάψυξης

Τα μπολ είναι απαραίτητα για να ανακατεύουμε σαλάτες, να φτιάχνουμε κρέμες, ζύμες και διάφορες άλλες παρασκευές.

Τα ανοξείδωτα μεταλλικά ή τα γυάλινα μπολ, είναι οι καλύτερες επιλογές για να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κρύες ή και για ζεστές παρασκευές.
Τα μεγέθη ποικίλουν, γι’ αυτό είναι καλό να έχουμε μία σειρά από 3 διαφορετικά μεγέθη: ένα για κρέμες, ένα για ζύμες κι ένα για να επεξεργαζόμαστε μεγαλύτερες ποσότητες υλικών.

Φυσικά, δεν παραλείπουμε ένα τρυπητό, ανοξείδωτο ή σιλικόνης, για να σουρώνουμε ζυμαρικά, ρύζι ή να στραγγίζουμε τις σαλάτες μας!!

Απαραίτητα είναι τα μπολ κατάψυξης. Σ’ αυτά μπορούμε να φυλάξουμε με ασφάλεια διάφορα υλικά, ή να καταψύξουμε το φαγητό που περίσσεψε! Έτσι, από τη μια κάνουμε οικονομία, από την άλλη βάζουμε μία νόστιμη λύση γεύματος … στον πάγο!







Μπες στην κουζίνα με τον "αέρα" του Chef, απόλαυσε τα πιάτα που μαγειρεύεις με αίσθηση πολυτέλειας... Το αξίζεις!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου